Farväl, käre Kristian Luuk!




Farväl, käre Kristian Luuk!
Det var kul så länge det varade. För mig hade du gärna fått göra en Ulf Elfving, d.v.s. ånga på ett tredje år på raken.

Kristian Luuk kom under sin tvååriga programledarsejour med en mycket välbehövlig vitamininjektion till den sönderkörda glitter-och-glamour-stilen bland Melodifestivalprogramledare.
"Var ska sleven vara om inte i grytan?" kan man ju hävda, men jag menar att Luuks torra, grå kostymnissegestalt mot den glittriga, skräniga MF-fonden var ett genidrag utan dess like. Den stora kontrasten skapade en stående komisk effekt som man konstigt nog aldrig tröttnade på!

Jag hade varit gladare till mods om jag kunnat förvissa mig om en fortsatt karriär i prime time-strålkastaren för Kristian Luuk, men dessvärre verkar han ha gått på en nit med nya satsningen Popcirkus.

Det värsta är att Luuks nuvarande situation får mig att tänka tillbaka på en annan en gång mycket populär programledares öde, Harald Treutiger.



1998 stod "Guld-Harald" på toppen av sin karriär som programledare för miljonsuccén Expedition Robinson. Han var alla de kommersiella kanalchefernas våta dröm, uppvaktades, slets och drogs i från alla håll i mediavärlden. Till slut vann TV3 striden. Harald hoppade av Robinson bara några månader innan inspelningsstarten 1999 och flögs istället ner till den marockanska öknen för att leda den nya Fångarna På Fortet-liknande satsningen Jakten På Ökenguldet för trean. Det blev dessvärre ett brakfiasko, tittarna svek (för att inte säga uteblev) och programmet lades ner efter bara en säsong. Harald stod kvar utan program men uppbunden av ett treårskontrakt med TV3, hankade sig hjälpligt fram ett tag med halvlyckade satsningar som Guiness Rekord-TV, men tyvärr gick hans karriär inte att rädda.

Guld-Harald gick från att vara den mest eftertraktade programledaren i Sverige till att vara i det närmaste totalt bortglömd på bara drygt två år. Hans fenomenalt klassiska insats som Melodifestivalprogramledare 1991 gör det hela ännu mera tragiskt att tänka på att ett enda litet felsteg i denna grymma och oförlåtande bransch mycket väl kan innebära slutet för en karriär som annars bara gått spikrakt uppåt de föregående åtta åren.

Låt oss trots allt hoppas att det vänder för och att ett bättre öde än Haralds väntar dig, käre Luuk!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback