Jag visste inte mest, men...

Glädjande besked: som utvald bland vad som måste vara många hundra tidigare tävlande i SVTs "Vem vet mest?" har jag fått en andra chans att medverka och knipa potten på 10 000 kronor! Så den 16 december bär det av på nytt till TV-huset på Oxenstiernsgatan i hufvudstaden.
Jag gick ju inte ens vidare till fredagsfinalen när jag var med sist, men tydligen tyckte tv-folket om  mig och det är ju alltid trevligt!

Har dock blivit meddelad nu att inspelningarna startar 07.30 på morgonen och jag har börjat fundera över om det verkligen är värt 10 000 kronor (före skatt!) ;-). Ja, jag vet, det vore ett bra tillfälle för mig att komma in i sunda dygnsvanor, men det får väl ändå finnas gränser? Men vi morgontrötta har som bekant levt under de morgonpiggas förtryck i tusentals år, trots att alla undersökningar visar att de senare utgör en klar minoritet av människosläktet. Så det blir väl att försöka fixa övernattning kvällen innan i Sthlm för att sedan masa sig upp i tid. För åker med 06.30-tåget härifrån gör jag bara inte. Det ÄR inte värt 10 000, seriöst! Någon generös stockholmare som har en soffa ledig den 15 december?




Rickard Olsson, svärmorsdrömmen som blev lekledare på TV

Bevingad undervisning...

"Men hur kom det sig att människor kunde bo där? Det är ju öken, för fan?"   
                           
-  retorisk fråga från min mellanstadielärare i historia under en lektion om det gamla Egypten


Öppet brev till konung Carl XVI Gustaf

Du, Carl XVI Gustaf, konung av Sverige, innehar plats nummer 190 i den brittiska tronföljden. Det är ju inte längre än en genomsnittlig telefonkö till Sjukvårdsrådgivningen! Vad väntar du på, Calle, ryck i alla trådar du har och sätt in giftmördarplutonen mot de 189 blekfisarna före dig så det blir lite ordning där borta. Ingen svensk domstol kommer att kunna döma dig för ett sådant dåd i varje fall.

Puss och kram,
//Gronamelonen




Houston, we have a negro!

Så var det då över för den här gången och det var väl ingen större skräll att Barack Hussein Obama II (så heter han!) från Honolulu, Hawaii blir näste ockupant av det Ovala rummet. Nu vet vi vilken magisk siffra som kommer att inpräntas i framtidens historieböcker: 143. 1865 avskaffades officiellt slaveriet i de Förenta Staterna, och 2008 valde det amerikanska folket för första gången en färgad man som sin ledare. En mognadsprocess som alltså visade sig ta 143 år. Grattis over there! Visst är jag lite bitter för att ni hann före oss i det här avseendet, men vi kommer trots allt att snuva er på att bli först med en kvinnlig regeringschef när Mona Sahlin efterträder Reinfeldt efter nästa val...






Kärlek!

Vill naturligtvis också passa på att ge en tanke åt de bröder och systrar som håller drömmen vid liv där på andra sidan Atlanten. Snacka om att kämpa i motvind, men ni ska veta att mitt hjärta är med er helt och fullt!
Ge aldrig upp, kamrater!







Brian Moore, den vettigaste presidentkandidaten sedan 1779!


Barack Obama...

... röstar på sig själv. Är det verkligen tillåtet?



http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/usavalet/article3686508.ab